The Extra: Figüranın sevimli poposu!

Televizyonda ne zaman denk gelsem ortasından başlıyordum, sonunda dvd alıp seyrettim. The Extra (Figüran) 2005 Avustralya yapımı. Başrolünde, Avustralya'da yaşayan Kuzey İrlandalı Jimeoin (nasıl okunduğunu bilen varsa beri gelsin, benim tahminim Cimoyn) var. Film, bir figüranın 'figüranlık' macerasını anlatırken, yüzeysel de olsa Eisenstein, Hitchcock, Shakespeare ve daha nicelerine üstün körü selam çakıyor.
Daha fazla bilgi için: http://www.imdb.com/title/tt0372907/


Jimeoin, büyük şehre büyük umutlarla gelen bir adam. Bir taraftan seçmelere katılırken, hayatını kazanmak için bir gay barda dans ediyor, market önünde limon kostümüyle çığırtkanlık yapıyor, ve tabi hayatının şansının peşinden koşturuyor. Ama öyle hırs küpü bir adam beklemeyin; taşra içtenliğinden kopmayan, ısırılası, yanakları sıkılası, hafif safçana şeker bir adam. Filmin sloganı zaten herşeyi anlatıyor:
Kimse adını bilmiyordu... Hala da öğrenemediler.
Gerçekten de film boyunca kahramanın adını öğrenmiyoruz. Bir gece otobüste yakınlaştığı kızla geçirdiği gecenin ardından aceleyle işe yetişmeye çalışırken, kız adını sorduğunda bile öğrenemiyoruz. Her neyse... Film gerçekten tam bir eğlencelik. Sadece Jimeoin'un (ya da 'in, bilemedim!) sevimli poposunu görmek için bile seyredilir. 
Tavsiye :)  

Yorumlar