Twitter'da bir iyilik hareketi: Twestival 25 Mart'ta Tomtom Sokakta

@istanbulTWSTVL ile ocak ayında bir araya geldiğimizde işin bu kadar büyüyeceği hiçbirimizin aklına gelmemişti açıkçası. Geçtiğimiz yıllarda da İstanbul'da gerçekleşen Twestival, bu yıl daha büyük ilgi toplayarak Ankara, İzmir, Kaş, Didim ve daha nicelerine yayıldı. Bütün dünyada 300'ü aşkın şehirde aynı gün kutlanıyor.

Önce bir özet geçeyim: @amanda kızımız Twitter'ın ilklerinden. @istanbulTWSTVL'le toplantılardan birinde Twitter'ın daha çok bir yakın zamana kadar 1.000 (yazıyla bin) kişi olduğunu söylediğinde şaşırmıştım. Tabii o bin kişi neredeyse birbirleriyle kanka ve hadi birşeyler yapalım diyorlar. Malum GÖNÜLLÜ CÖMERTLİK son yılların yükselen trendi. İnsanlar dünyanın her yerinde, bir anlamda SUÇLULUK duygusuyla taşın altına elini sokmaya can atıyorlar; öyle ya dünyayı ısıtttık, gökleri deldik, türlerin sonunu getirdik, vs...
Sonunda Twestival fikri doğuyor ve senede iki defa bir Global, bir de Local Twitter Festival'i kutlanmaya başlıyor. İşi gücü başından aşmış insanların tamamen gönüllülük esasıyla başlattıkları bu iyilik hareketi giderek büyüyor bugünlere geliyor. Az önce Twestival İstanbul'un sitesine girdiğimde gördüm ki bilet satışlarından dünya genelinde 100.000$ hedefine ulaşılmış bile. Peki, bu para ne oluyor diyeceksiniz! Her twestival öncesi demokratik bir öneri ve oylama sistemiyle festivalin gelirleri seçilen yardım kuruluşuna bağışlanıyor; globalde bütün dünyaya yardım götüren bir kuruluş, lokaldeyse (ki eylül ayı gibi oluyor) yaşadığımız şehirde bir yardım kuruluşu belirlenip bağış yapılıyor. Bağışlar etkinlik sponsorlarından, açık artırmalardan ve tabii ki etkinlik biletlerinden elde ediliyor. Bu sene globalde, Madonna'nın da destekçisi olduğu Concern Worldwide'a destek olunuyor; yani toplanan bağışlar dünyanın her yerinde eğitim için kullanılacak. O yüzden çok önemli.


Gelelim 25 Mart perşembe akşamına... Tomtom Sokak tamamen etkinliğe ayrılmış durumda. Virgin Radio sponsorluğunda müzik mi istersiniz, defile mi istersiniz, konser mi istersiniz, ne isterseniz hepsi Twestival'de olacak. Twitter dostlarıyla birlikte olmak da cabası... Ayrıntılı bilgi için: http://istanbul.twestival.com Biletler ise şurda: http://www.amiando.com/Twestival2010_Istanbul.html ve şurada http://www.biletix.com/event.htm?id=LLI26

Anlayacağınız perşembe akşamı Tomtom Sokak tweet tweet tweetleyecek. Hem Madonna'dan neyimiz eksik, biz de dünya iyiliğine küçük bir katkıda bulunalım. ;)


Yorumlar