se7en'dan beri bu kadar çok yağmur görmemiştim!

Heavy Rain, PS3 meraklılarının uzun zamandır beklediği oyunlardan. Konusu özetle şöyle: Mutlu ailenin mutluluğu  iki oğuldan birine araba çarptığında paramparça olur, karı koca boşanır, küçük oğlan arada bir babada kalır, tipik boşanmış aile psikolojisi vs., aradan geçen 2 yıl içinde bir seri katil peydahlanır, küçük oğlan çocuklarını kaçırıp yağmur suyunda boğulmaya bırakır, bu arada olay yerinde de bir origami ve orkide bırakmaktadır, bütün şehir diken üstündedir.



Derken bizim küçük oğlan da babasıyla parktayken ortadan yok olur, çünkü babanın son 2 yıldır arada sırada gözünün karardığı anlar vardır, birden kendinden geçerek bambaşka bir yerde uyanır. Bu arada katilin peşine düşmüş babacan bir dedektif, uykusuzluk çeken fıstık gazeteci ve tuhaf nöbetler geçiren FBI ajanımız hikayenin tam göbeğine oturuverirler, artık hepimizin tek derdi küçük oğlanı ölmeden bulmak, haliyle origami katilini de aynı zamanda yakalamaktır...

Oyun tam bir yetişkin oyunu; aslında oyun demek biraz haksızlık olur çünkü aksiyon sahneleri dahil tam olarak bir film yönetiyormuş gibi hissettiriyor insana. Grafikler muhteşem çünkü 180 güne yakın çekim yapılarak gerçek oyuncuların hareketleri ve mimikleri baz alınmış. Gerilim dozu gayet tadında, zaman zaman insanı yerinden hoplatan sahneler var. Müzik çok yakışmış, zaman zaman ayarı tutturamadığı ve konuşmalarla yarıştığı anlar olmuyor değil ama genelde iyi kullanılmış.

se7en tarzında gerilimi ve dedektifliği seviyorsanız bence çok iyi bir oyun. Ben arkadaşımın kurbanı olarak (çünkü heyecandan geberiyordu ve bir an önce katilin kim olduğunu bulmak istiyordu ve durmadan tahminlerde bulunuyordu ve ve ve) oyunu 3 günde bitirmiş oldum. Heyecanı uzatmak isterseniz 1-2 haftaya yayabileceğiniz bir oyun Heavy Rain. Tavsiye :)

Haa unutmadan: Yetişkin oyunu derken şaka yapmıyorum, aşağıdaki resimler belki bir fikir verir ;)



Yorumlar