HALKAYI NASIL BİLİRDİNİZ?

Önce filmden lanetli kaseti bir hatırlayalım:



Amerikan yapım lanetli kaset orijinalinden daha iyi olduğu için bunu seçtim. Ama hey, daha durun. Çünkü Koci Suzuki'nin Halka dörtlemesinden bahsedeceğim biraz. Çünkü film ilk kitabın bir uyarlaması. Haliyle korkutucu bir düşünce ama Suzuki, daha sonraki kitaplarda matruşkalar gibi yepyeni boyutlar açıyor önümüze.

Doğan Kitap tarafından yayınlanan dörtleme sırasıyla Halka, Sarmal, Düğüm ve Doğum Günü olarak sıralanıyor. Halka bildiğimiz üzere lanetli bir video kasetini seyredenlerin, 7 gün sonra ölmesini korkunç bir şekilde anlatıyor (yine Hollywood versiyonunu tercih ettiğimi belirtmek isterim, sadece orijinal Ringu'daki son birazcık daha dramatikti). İkinci kitap Sarmal'da kasetin kökenlerine iniyoruz ve kasetten etkilenmeyen birini tanıyoruz. Üçüncü kitap Düğüm'de ise gerçekliği sorgulamaya başlıyoruz ve çok acayip bir durumla karşılaşıyoruz (Okuyun diye daha fazlasını söylemeyeceğim). Son kitap Doğum Günü ise "Kötülük Tohumunun" ne olduğunun farkına varmamızı sağlıyor.

Dediğim gibi her kitapla çok farklı boyutlar açılıyor önümüzde ve olay korku filminden çok daha felsefi bir noktaya geliyor.  

Biraz korku eşliğinde bildiğiniz bir şeyin aslında ötesi olduğunu öğrenmek istiyorsanız, mutlaka dörtlemeyi okuyun. Benden demesi... ;)

Yorumlar

  1. Düğüm'ün bir 4lü seri olduğunu bilmiyordum, galiba alıp okuyacağım serinin devamını, teşekkürler oshubu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder