WATERSHIP TEPESİ: TAVŞANLARIN EFENDİSİ


Lost seyredenler bilir; dizi boyunca kahramanlarımızın yaptığı, okuduğu, söylediği her şeye ipucu gözüyle bakmıştık. Bu anlardan biri de Sawyer'ın okuduğu Watership Down adlı kitaptı.

Türkçeye Watership Tepesi olarak çevrilen kitabın yazarı Richard Adams. Arka Bahçe'den çıkmış. Kimilerine göre Lost dizisi, hatta Stephen King'in Kara Kule romanının esin kaynağı bu kitap. Kahramanları kim derseniz, tavşanlar. Evet, yanlış duymadınız, bütün hikaye tavşanların ütopya arayışını anlatıyor.

Bir grup tavşan (içlerinden birinin psişik güçleri var) yaşadıkları araziye bir tabela yerleştirildiğini görürler ve kötü şeyler olacağını, taşınmaları gerektiğini söyleyerek koloniyi uyarırlar. Oysa bu yüzden asilik yaptıkları gerekçesiyle kolonilerinden de kovulacaklardır. Haliyle kendilerine yeni bir yuva bulmak üzere yola çıkarlar. Yollarının üzerinde doğal düşmanları olan vahşi tilkilerden tutun da despot kolonilere, hatta insan marifeti tavşan çiftliklerine kadar bir çok yere uğrayacak, özgürce ve adil şartlarda yaşayabilecekleri yeni bir yuva bulmaya çalışacaklardır.

Lost hayranıysanız ve kitapla benzerlikleri okumak isterseniz, ayrıntılı bir inceleme burada ;)

Bir nevi Tavşanların Efendisi de diyebileceğimiz bu yer yer karanlık macerayı okurken, tavşanların da duyguları olduğunu anlayacaksınız. Şaka şaka, tavşanların duyguları olup olmadığını bilemeyiz elbet, ama Lost dizisi bile bu hikayeden esinlenmişse tavşan karakterlerin ve hikayenin ne kadar güçlü olduğunu tahmin edebilirsiniz. Tavsiye ;)

Yorumlar