PERSONS UNKNOWN: GİZEMLİ MELEZ

Mayıs'ta yeni bir "Ben kimim? Burası neresi?" dizisinin haberini vermiştim. Temmuz'da yayına başladı. Ben de ancak seyredebildim: Persons Unknown...


Özetle esas kızımız Janet kızı Megan'la çocuk parkındayken tuhaf bir adamla garip bir konuşma yapar. O sırada kızını bulamayınca deli danalar gibi pek fazla koşturmasına gerek kalmadan, tuvaletlerin arkasında Janet kaçırılır. Uyandığında kendisini bir otel odasında kilitli bulur. Neyse ki kapının ardından birisi çekmecedeki incilin içinde bir anahtar olduğunu söyler de kapıyı açar. Sonunda hiç tanımadığı 6 kişiyle birlikte otelin lobisine şaşkın şaşkın iner. Her yerde kameralarla birlikte tuhaf bir otel yöneticileri, otelin karşısında onlara ful pansiyon yemek hazırlayan Çin restoranı ve rahatça girip kıyafet vs. düzebilecekleri birkaç dükkan vardır. Zaten bulundukları yer de bu birkaç binadan ibarettir.


Çıkış yolunu görebilmektedirler ama kasabanın etrafı mikrodalga perdesiyle çevrelidir. Birkaç kızarma denemesinden sonra başka yollar denerler ama çıkış yolu yoktur. Üstelik hepsinin Çin falı farklı farklı mesajlar içermektedir.

Daha çok LOST, az biraz Stanford Experiment soslu dizinin öyküsü ilginç. Oyunculuklar biraz tavsıyor, hikaye zaman zaman aksıyor, ama final bölümü son zamanlarda seyrettiğim en ikircikli final bölümlerinden biriydi. Üstelik en son sahnede Lost'a çakılan sıkı selam çok hoşuma gitti.

Son bilgilere göre NBC diziyi devam ettirmemeye kararlıymış. Ancak 13 bölümle doymayan ve finaldeki yeni sorularla ateşlenen hayranlar bastırdığı için başka bir kanalda devam etmesi mümkün görünüyor. Yine de devam edecekse umarım daha iyi bir senaryo ekibi ve oyunculukla devam eder. Yoksa tavsamaya çok açık.

Her yeni gizem dizisini Lost'la karşılaştırmaya teşne olduğumuz için ne yazık ki bu tür dizileri artık kolay kolay beğenmemiz mümkün değil. Son bölümü seyrettikten sonra tesadüfen televizyonda Lost'un final sezonundan bir bölüm vardı. Gerçekten de oradaki karakterler ve öykü o kadar etkilemiş ki bizi yeni bir şeylere uzun süre tersleneceğiz sanırım. Yine de birkaç bölümde bir cidden şaşırmak istiyorsanız seyredin derim ;)

Dizinin Bonusu: Joe Tucker (Jason Wiles) en sofistike karakterlerden biri... Charlie bile bu sofistikasyonu incelemekten kendini alamıyor gördüğünüz gibi :)))

Yorumlar