OSMANLICA HARRY POTTER: ESRARNAME

Kitabı okumaya başladığınızda dilini biraz yadırgıyorsunuz; çünkü hikaye eski zamanlarda (18. yy) geçiyor, hatta kadim zamanlara kadar uzanıyor ve diliyle geçmiş zamaaan olur ki akışına katkıda bulunuyor. Esrarname, Timaş Yayınlarından çıkmış, yazarı Ayfer Kafkas.

Yasak ilmin kitabı Esrarname, Tir-i Dane adlı İranlı bir büyücünün özene bezene hazırladığı uğursuz bir büyü kitabı. Köle cini Asfar bile kitaba göz koyuyor ve kitabın zaman içindeki yolculuğu başlıyor; ta ki bir yarısı kahramanımız Nagehan'ın eline geçene kadar. Diğer parça ise aşkından dervişe, dervişlikten de büyücülüğe devşiren Muntazar adlı büyücünün elindedir.

Yine iyilikle kötülük, akla kara birbirine çelme takmaya çalışıyor bu romanda da. Yine kötüler ve iyiler var. Ama başta yadırgadığınız eski dil bile bir süre sonra, öykünün heyecanıyla çok daha lezzetli bir hal alıyor. Üstelik o zamanların adab-ı muaşereti, fettan kızların bile nasıl masum aşklar yaşadıkları, günlük yaşam tarzı da işin içine girince keyifle okunan bir roman.

Hadi bir de klişe yapayım: Öykü oya gibi ince ince işlenmiş.

Lost'ta açık var, bunda yok. Tavsiye ;) 


Yorumlar

Yorum Gönder