CIRQUE DU SOLEIL: LOVESICK


Bir adam düşünün; ceketini üzerine atsa kadınları hamile bırakıyor, ama kadınlar hamile olduğunu öğrendiğinde çoktan başka bir limana yerleşmiş oluyor. Siyahi, kaslı, yakışıklı, boylu poslu ve dansçı. Son hamile bıraktığı kadın, onu sahnede yeni sevgilisiyle sevişirken seyrederken neler hissedecek? Peki adam?


Bir gelin adayı düşünün; evlenme arefesinde katıldığı kumpanyada sahnede gelinliğiyle soyunmak, bir sürü erkekle erotik danslar yapıyor. Müstakbel damat onu her ne kadar yüreklendirse de müstakbel karısını sahnede bu halde seyretmeye kendi yüreği yetecek mi? Ya gelin adayı?


Bir adam düşünün; barların en aranan şov kızı, caz şarkıcısı ve bir diva. Yaşı hafif geçmek üzere, rekabet haddinden fazla, rekabete en yakın arkadaşı da dahil. Kumpanyada ayakta kalabilecek mi?


Bir kadın düşünün; küçüklüğünden beri bale eğitimi almış, ama yükselmek istiyor. Kumpanya onun için büyük fırsat, ama provalar ilerledikçe daha çok çıplaklık isteniyor. Bir tarafta bale eğitimi, bir tarafta büyük bir başarı ihtimali. Çıplaklığı kendisine yedirebilecek mi?


Bütün bunlar Cirque Du Soleil, Las Vegas'ta erotik bir şov düzenlemeye karar verdiğinde oluyor: Zumanity - Another side of Cirque du Soleil.

LoveSick işte bu kumpanyanın başlangıcını ve prova sürecini anlatıyor. Hazırlıklardaki sancılar, sanatçıların umutları, korkuları, kafa karışıklıkları ve tabii ki çıplaklığın hazmı. Leonard Cohen'in bir sözüyle başlıyor:
Her şeyin bir çatlağı vardır. 
Işık o çatlaktan sızar.
Çok etkilendiğim çok gerçekçi sahnelerle dolu bir belgesel. Aşağıda ilk 10 dakikasını bulabilir, devamını da YouTube üzerinden seyredebilirsiniz. Ama D&R'da DVD'si de satılıyor. Tavsiye ;)

Yorumlar