KIKIR KIKIR, LIKIR LIKIR TRUE BLOOD: S04

Dostlar Dostların Dostları İçmesine İzin Vermez!

Bazı şeyler hayatımıza öyle bir yerleşir ki sonunda kötü de olsalar, iyi yanını yakalamaya çalışırız. True Blood ilk başladığında vampirlerin "vampir hakları" ve "toplumda kabul görmek" için çabaları, zeitgeist'a denk düşen öyküsüyle çok dikkatimi çekmişti. Louisiana'nın taşra kasabasında ağır güney aksanıyla (ki çok eğlenceli bulurum) insanlar ve vampirler arasındaki toplumsal barış çabaları, bir süre sonra televizyon makinesinin doğası itibarıyla 3 sezon sonunda çeşitli türler arasındaki insani çekişmelere doğru yol aldı. Periler, kurt adamlar, kadim tanrıçalar derken yeni sezonda anlaşılan o ki cadılar ön plana çıkacak.


Dediğim gibi çoğunuza bu pekişme hali tavsama gibi gelebilir, ama hayatıma yerleşen her şeyin iyi yanını yakalamaya çalıştığımdan yeni sezonda acayip eğleniyor, çoğu sahnede kıkır kıkır gülüyorum, çünkü dizinin karakterlerinin başından beri süregelen karikatür halleri giderek somutlaşmaya başlamış durumda. Örneğin cevval kadim vampir Eric'in daha sezonun 2. bölümünde (S04E02) hafızasını yitirmesiyle bir ergene dönüşmesi kadar komik bir şey yok; dizinin yazarları çok daha dramatik bir öykü çıkarabilirlerdi belki, ama True Blood'ın derdi izleyiciyi germek değil, daha çok eğlendirmek. Tabii bir de işin seksi bir yanı var ki bundan bahsetmeye bile gerek yok. Bence seksi en samimi ve güzel haliyle yansıtan dizilerden biri True Blood.

Yeni sezonda Wica grubunun liderini oynayan kadına bayıldım. Nefis bir tezat oluşturuyor. Bununla birlikte vampirlere karşı eylemlerin arttığına dair ipucunu 4. bölümde (S04E04) bir sahnede geçen bir web sitesi (www.vamps-kill.com) veriyor. İnsanlarla vampirlerin arasındaki husumet artacak gibi görünüyor ki linkini verdiğim siteden gideceğiniz başka bir site vampir düşmanı tarikatın bu sezonda da karşımıza çıkacağını doğruluyor.

Henüz seyretmediyseniz başlayın 1. sezon 1. bölümden (S01E01) ve hemen izlemeye başlayın, 4. sezon sonuna anca yetişirsiniz. Daha önceki sezonları seyrettiyseniz, hemen yeni sezona başlayabilirsiniz.

"I WANNA DO BAD THINGS WITH YOU" yaramazlığı tüm hızıyla devam ediyor :)))

Yorumlar