SEVGİLİ KATİL, SAYGILARIMLA

Arka arkaya 2 iyi kitap okumak herkese nasip olmaz. Denk düşmez yani. Ama o şanslılardan biri benim. Geçen haftalarda paylaştığım Alex'in ardından Sevgili Katil'i okumaya başladığımda, bunu hemen hissettim. Evet, evet, çok şanslıyım :)


Neyse konumuza gelelim. Steven on iki yaşında, annesi, büyükannesi ve kardeşiyle birlikte yaşıyor. Tek derdi, ailesinin mutsuzluğuna neden olarak gördüğü bir cesedi bulmak. Dayısı on bir yaşındayken (daha Steven'ın annesi küçücükken) şekerleme almak için bakkala gider ve bir daha geri dönmez. O sırada 6 çocuğu öldürmekten yakalanan sübyancı bir katil ise kabul etmese de olayın sorumlusu olarak görülür. Ama Billy'nin ortadan kaybolması büyükanneden başlayarak bütün bir ailenin mutsuzluğa gömülmesine neden olur. Dolayısıyla bu mutsuzluğu çözmek Steven'ın en büyük derdidir.

İngiliz yazar Belinda Bauer'ın kaleminden çıkan roman, Steven'ın hapisteki sübyancı katile bir mektup yazması, katilin de zevke gelip mektuplardan oluşan bir oyunu başlatmasıyla ivme kazanıyor. Hem on iki yaşındaki bir çocuğun bakış açısından, hem de yaşını başını almış bir caninin gözünden olaylar gelişiyor ve bir anlamda beklenen sona doğru bizi sürüklüyor.

Son sayfalarını, bir sonraki cümlede ne olacak diye okurken çok gerildi. Gerilim seviyorsanız kaçırmayın. Tavsiye ;)

Yorumlar